Skip to main content
Uslovi kupovine
Uslovi kupovine
Uslovi kupovine

Uslovi kupovine

Dopunjeno: Mart 2018

Uslovima kupovine definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca. Poštovani, činjenica da stupate u ugovor na daljinu, automatski ste zaštićeni Zakonom o zaštiti potrošača. Ako napravite porudžbinu za našu robu i za vas se odnosi najmanje jedna od sledećih situacija, onda potvrđujete prihvatanje i saglasnost da se obavezujete ovim Uslovima kupovine. 

ugovor-na-daljinu-www.ewla.rs
1. USLOVI PORUČIVANJA I PRIHVATANJA

Svaku porudžbinu koju podnosite na www.ewla.rs predstavlja našu ponudu za kupovinu robe. Nakon što napravite vašu porudžbinu, dobićete e-poruku kao potvrdu o poručenim proizvodima, koja potvrđuje prijem vaše porudžbine (ovaj meil se automatski generiše i primate ga odmah po porudžbini). Ako ne primite e-poruku od www.ewla.rs, u roku od 5 minuta, koja potvrđuje prijem porudžbine koju ste obavili, onda se obratite NAŠOJ SLUŽBI sa navedenim kontakt informacijama o vašoj porudžbini. Sledeća poruka koju ćete dobiti jeste da je porudžbina u obradi, a zatim vam stiže potvrda o tome da je vaša roba poslata kurirskom službom.

Ako Ewla odbije vašu porudžbinu zbog greške u cenama i / ili drugim informacijama, Ewla će vas obavestiti o tome na adresu e-pošte koju ste dostavili. Kada greška bude ispravljena, Ewla će vas pitati da li želite ponovo poslati porudžbinu.


1.1 PLAĆANJA
Možete platiti porudžbinu na VIŠE NAČINA koristeći opciju pouzeća, opštom uplatnicom, platnom karticom.


1.2 IZJAVA O KONVERZIJI ZA PLAĆANJA PLATNIM KARTICAMA*
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti (RSD) kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.


1.3 ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI*

U ime Ewle obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Ewli odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, ukoliko plaćanje vršite na taj način, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Iako je ovo vrlo malo verovatno Ewla zadržava pravo da odbije bilo koju porudžbinu iz bilo kog razloga, uključujući sledeće situacije;

Neke porudžbine ne mogu se obraditi zbog pogrešnih informacija koje ste pružili, što uključuje, ali nije ograničeno na:
Greške u informacijama o fakturisanju, plaćanju i / ili isporuci

  • Nepravilan broj kreditne kartice ili debitne kartice, datum isteka i / ili sigurnosna vrednost.
  • Netačne informacije u vezi sa svim drugim vrstama plaćanja.
  • Pogrešne informacije o obračunu (npr. Ako pružate informacije o obračunu koja nije u skladu sa informacijama koje vaša finansijska institucija ima u zapisniku).
  • Nepotpune ili netačne informacije u vezi sa vašom adresom za isporuku (npr. Ulica, grad, država, poštanski broj itd.).
  • Sumnjive lažne informacije.

 

Ewl - Uslovi kupovine 1

2. ODLOŽENA ISPORUKA ILI NEDOSTUPNOST ROBE

Ako neki artikal u porudžbini ne ispunjavanja uslove: postao je nedostupan, ili ako na našoj internet stranici postoji greška u vezi sa informacijama (npr. greška koja se odnosi na cenu i / ili opis artikla), onda Ewla može otkazati porudžbinu. Ukoliko dođe do toga, Ewla će vas kontaktirati tako da ste svesni situacije.


3. PREPRODAJA ROBE

Ewla je brend privatne marke. Da bi se zaštitila prava intelektualne svojine svaka sumnja na preprodaju robe za lični i / ili poslovni profit strogo je zabranjena. Ewla neće prihvatiti bilo koji nalog za koji se smatra da poseduje karakteristike preprodaje. Ewla zadržava pravo da blokira takav nalog, ukoliko posumnja da se radi o preprodaji. Ukoliko želite poslovnu saradnju sa nama pogledajte detaljan opis i uslove trgovine u veleprodajnim pogodnostima i posetite VELEPRODAJU.

4. GARANCIJA KVALITETA

EWLA garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliiteta proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će zameniti proizvod novim ili vratiti novac.

 

GARANTNI ROK 6 MESECI
Garantni rok počinje danom prodaje predmeta i traje 6 meseci. U roku od 14 dana od dana prijema robe, kupac može da vrati proizvod bez ikakvog daljeg objašnjenja. Kupac snosi troškove poštarine a novac se vraća u potpunosti. Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica. Da bi se izbegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u kom slučaju će proizvod biti zamenjen.


5. ZAMENA VELIČINE ILI ZAMENA ARTIKALA ZA DRUGI

Ukoliko ste nakon preuzimanja robe utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili iz bilo kod grugog razloga želite da zamenite artikal za drugi, imate pravo na zamenu. Ukoliko ste kupovinu robe izvršili putem internet prodavnice www.ewla.rs zamenu iste možete izvršiti isključivo na internet prodavnici www.ewla.rs i to na sledeći način:
Pošaljite broj porudžbine. Pošaljite šifru i veličinu određenog artikla za koji želite da izvršite zamenu na info@ewla.rs ili nas kontaktirajte na broj telefona +381 60 5150971 gde ćete dobiti detaljne instrukcije. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen ili tretiran. U slučaju zamene robe, Ewla snosi trošak prilikom prvog povrata. Odnosno, kupac snosi trošak transporta spornog artikla do magacina, dok je transport zamenjenog artikla od magacina do Vaše adrese trošak EWLE. Za svaku sledeću zamenu kupac snosi kompletan trošak.
Rok za zamenu jeste 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.


5.1 REKLAMACIJE I POVRAĆAJ ROBE
Reklamacija u garantom roku - Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliiteta proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će popraviti pokvareni predmet, zameniti proizvod novim ili vratiti novac. U tom slučaju, proizvod šaljete na našu adresu i mi snosimo troškove transporta.


5.2 ROK ZA POVRAĆAJ NOVCA
Rok za povraćaj novca i utvrđivanje verodostojnosti onoga što je kupac naveo prilikom vraćanja robe je 21 dan od prijema robe. Nakon tog perioda donosi se odluka da li će se kupcu dati novi proizvod ili će se izvršiti povraćaj novca. Za uvažene reklamacije EWLA u potpunosti snosi troškove transporta. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, EWLA je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.


6. ODUSTANAK OD KUPOVINE

Ukoliko ste nakon preuzimanja robe utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili iz bilo kod grugog razloga želite da odustanete od kupovine, imate pravo na to ukoliko ste kupovinu robe izvršili putem internet prodavnice www.ewla.rs. Nije moguć odustanak ukoliko je poručeni artikal nošen ili neprikladno tretiran.
Ukoliko želite da vratite poručenu robu;

www.ewla.rs-odustanak-od-kupovine-ugovor   PREUZMITE PDF

 

Popunite PDF Obrazac za odustanak od kupovine, elektronski ili fizički pošaljite nam putem e-pošte na; info@ewla.rs ili
poštom na adresu:
S.Z.T.R. EWLA
Velebitska 59
24107 Subotica
0605150971


Pri otkazu poručene a plaćene robe ili vraćanju isporučene robe, ukoliko kupac želi povrat novca dužan je da EWLI dostavi: broj porudžbine, broj tekućeg računa na koji treba izvršiti povrat sredstava, lične podatke naručioca i vlasnika računa (Svi podaci za popunjavanje se nalaze u PDF obrascu). Ove podatke možete poslati elektronskom poštom na info@ewla.rs ili u pisanom obliku uz vraćenu porudžbinu. Rok za otkazivanje i povrat je takođe 14 radnih dana. Proizvod mora biti ispravan i neoštećen. Trošak povrata robe snosi kupac. U dogovoru sa administratorom organizujete vraćanje paketa.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, EWLA je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.


Da biste ostvarili pravo na reklamaciju potrebno je da:
- nam se javite putem e-poruke ili telefona i objasnite prirodu kvara
- poželjno je poslati sliku kvara na proizvodu.


Molimo Vas radi što kvalitetnije usluge da se pridržavate zadatih uputstava.


DODATNI USLOVI I RESURSI
Svaka lična identifikovana informacija koju pružate EWLI preko www.ewla.rs podležu PRIVATNOSTI PODATAKA. Ewla kontroliše www.ewla.rs web lokaciju, iz svojih kancelarija lociranih u državi Srbija. Ovi Uslovi kupovine regulišu se zakonom države Srbije, bez odredbe o sukobu zakona. Ovi Uslovi kupovine nisu primenjivi od strane bilo koje strane osim Ewle i njenih klijenata. Ako bilo koja odredba ovih Uslova kupovine bude utvrđena da nije podložna izvršavanju, onda će se taj termin izbrisati a ostali ostati isti. Da biste se upoznali sa Uslovima korišćenja ovog web sajta posetite USLOVE KORIŠĆENJA.